Napkollektoros rendszerekSík napkollektor

A síkkollektor ásványgyapot szigetelésen lévő szelektív abszorber felületen elhelyezett csövezésből és azt burkoló szelektív üvegfedésből áll. Hőszigetelése kevésbé hatékony a vákuum hőszigetelésnél, a nyári hónapokban így elkerülhető a túlmelegedés. Ilyenkor a szabályzó képes a kollektort hűteni az éjszaka során, amennyiben erre szükség van. Egyszerű felépítésének köszönhetően kedvező árfekvésű.

  • Szelektív abszorber a nagymértékű sugárzáselnyeléshez
  • Korrózióálló aluminium keret
  • Időjárás viszontagságainak ellenálló szerkezet
  • 4 cm vastag ásványgyapot hőszigetelés
  • 2 rendszercsatlakozási pont
  • Kiemelkedő optikai hatásfok
  • SOLAR KEYMARK tanúsítvánnyal rendelkezik
  • Sorbakötési lehetőség legfeljebb 5 kollektorig

Napelem

300 W névleges teljesítményű polikristályos napelemek, 2,02 m2 bruttó felülettel. A rendszerben a napelemek feladata az elektromos áram előállítása. A napelemek 30-50 V egyenáramot állítanak elő, amit az inverter alakít át a hálózatban használatos 230 V, 50 Hz-es váltakozó árammá. A rendszer teljesítménye az összekötött napelemek számával változtatható.

Hibrid napkollektor

Az Immergas E-PVT 2,0 hibrid kollektorok tökéletesen egyesítik magukban a napkollektorok és a napelemek előnyeit. Jó megoldást jelentenek olyan helyen, ahol napelemes rendszer kiépítésévél kívánják az épület elektromos áramigényét fedezni, de mellette a melegvíz előállításra is rá szeretnének segíteni. Gyakran előfordul, hogy a kívánt napkollektor és napelem teljesítmény igények eléréséhez nem áll rendelkezésre megfelelő méretű tetőfelület. Azonban ezen hibrid kollektorok kombinált kivitelének köszönhetően fele akkora felület is elegendő közel ugyanakkora teljesítmények eléréséhez. Mindemellett azáltal, hogy a szükséges tartószerkezetek mennyisége is csökken, így jelentősen mérséklődik a kivitelezési idő és költség. A 4 csatlakozási pontnak köszönhetően, akar 10 kollektor is telepíthető 1 mezőbe. A kialakított csatlakozók által a kollektorok telepítése és szerelése rendkívül könnyű és gyors. Az edzett burkoló üveg a napsugaras jelentős részét átengedi, mellette megfelelő védelmet biztosít a kollektor szamara az időjárás viszontagságai ellen. A kollektorok 40 mm ásványgyapot szigeteléssel rendelkeznek, így minimális a hőveszteségük. Az E-PVT 2,0 hibrid kollektorok minden tekintetben megfelelnek az MSZ EN 12975 szabványnak és az elektromos védelmük is megfelelő a rendszerbe illesztéshez.

Napkollektor és napelem rendszerek műszaki adatai